Devamı İçin Aşağıya Kaydırın

Çim alanda vakit geçirmeyi hepimiz çok severiz. Ancak bu keyfi doyasıya yaşamak çimin ne kadar bakımlı olduğuna bağlıdır. Manisa hazır rulo çimlerin çok tercih edildiği yerlerden biri olmaya başladı. Bunun nedeni hazır rulo çimlerin hızlıca kurulması ve az bakımla sene boyunca bakımlı görünmeye devam etmesidir.

Manisa hazır rulo çimlerin kusursuz görünmeye devam etmesi için dikkat edilmesi gereken uygulamalardan biri de gübreleme işidir. Ancak gübreleme çok dikkatli yapılmalıdır. İşte gübreleme işinde dikkat etmeniz gerekenler

Manisa Hazır Rulo Çim: Çimlerinizi Ne Zaman ve Nasıl Gübrelemelisiniz?

Bazı açılardan çimler insanlara çok benzer. Güzellik ve performansın zirvesinde çalışmak iyi bir diyet ve uygun bakım gerektirir. Gür, kalın, yeşil çimler en iyi şekilde görünmek ve büyümek için doğru zamanda ve doğru şekilde dengelenmiş beslenmeye bağlıdır. Çimlerinizi ne zaman ve nasıl gübreleyeceğinizi anlamak, sizin ve çiminizin diğerlerinden sıyrılmasına yardımcı olabilir.

Tohumdan, çimden veya fişlerden yeni bir çim başlatıyorsanız veya çıplak çim nokta onarımı yapıyorsanız, başlangıç ​​gübresi çimin mükemmel bir başlangıç ​​yapmasına yardımcı olur. Yerleşik çimlerin aksine, yeni çimler güçlü, derin kökleri destekleyen temel bir bitki besin maddesi olan ekstra fosfordan faydalanır.

Başlangıç ​​Gübresi ile ideal bir azot, fosfor ve potasyum oranının yanı sıra koyu yeşil renk için demir de dâhil olmak üzere diğer temel çim besinlerini elde edersiniz. Bu birinci sınıf gübre karışımı yeni çimleri hemen beslemeye başlar ve üç aya kadar beslemeye devam eder.

Herhangi bir yeni çim alanı için, ekim zamanından önceki dört hafta içinde yabani ot ve yem gübreleri kullanmaktan kaçının. Tohum ektikten sonra, yeni çiminiz yerleşene ve çiminizi en az üç kez biçene kadar bekleyin.

Manisa Hazır Rulo Çim
Manisa Hazır Rulo Çim

Gübre Yanmasını Nedir?

Bitkilerin yaşamak için besinlere ihtiyacı vardır. Açık, doğal yaşam alanlarında, toprak bu besinlerin çoğunu doğal olarak sağlar. Ancak yoğun, bereketli bahçeler ve çimler toprak besinlerini hızla tüketir. Gübreler toprağı, çim ve bahçe bitkilerinin sağlıklı ve üretken büyüme için ihtiyaç duyduğu ekstra besinlerle doldurur.

Basitçe söylemek gerekirse, gübre yanığı, bitkiler işleyebileceklerinden daha fazla gübre aldıklarında meydana gelir. Bu, aşırı gübre veya bitkinin aldığı gübreyi işleme yeteneğini etkileyen bitki sağlığı veya hava koşulları gibi diğer koşullar nedeniyle olabilir. Gübreler biriktiğinde, gübre tuzları suyu bitki köklerinden ve dokularından uzaklaştırır. Daha sonra olan şey kuraklığa çok benzer. Bitkiler ihtiyaç duydukları suyu alamazlar, bu yüzden yapraklar sararmaya veya kahverengiye dönmeye başlar ve sonunda ölür.

Çimlerde, gübre yanığı, çimde yapılan gezilerin çok fazla üst üste geldiği yerlerde yanmış çizgiler olarak ortaya çıkabilir veya tüm çimi veya gübrenin döküldüğü noktaları kapsayabilir. Bahçe bitkilerinde, genellikle yaprak kenarlarında ve uçlarında kahverengi, yanık görünümlü doku olarak görünür. Bu, buzlu kışlarda biriken buz çözücü tuzlardan mustarip bitkilerin yanmasına çok benzer bir durum oluşur.

Manisa Hazır Rulo Çim
Manisa Hazır Rulo Çim

Hazır Rulo Çimlerde Gübre Yanığına Neden Olan Yaygın Hatalar

Gübre ürünlerinizin üzerindeki etiketi okuyup oradaki tüm talimatları izleyerek çoğu gübre yanığı vakasını önleyebilirsiniz. Saygın ürünlerdeki etiketler, çim ve bitki hasarını önleyen uygun oranları, önerilen uygulama yöntemlerini ve koşulları kapsayacaktır. Gübre yanmasına yol açan en yaygın hatalardan bazıları şunlardır:

Etikette önerilen orandan fazlasını uygulamak. Gübrelerde veya diğer çim ve bahçe ürünlerinde daha fazlası daha iyi değildir. Kaliteli gübrelerdeki önerilen oranlar bitkilerinizin faydalarını en üst düzeye çıkarır. Bu oranların aşılması bitkileri yanma riskine sokar.

Bir alanın boyutunu yanlış hesaplamak. Profesyonellerden bir ipucu alın ve bir alanın boyutuna göre gübreleme yaparken rakamlarınızı doğru hesaplayın. Çimler için dış boyutlarla başlayın ancak eviniz, müştemilatlarınız ve araba yollarınız gibi çim olmayan alanları çıkarmayı unutmayın, aksi takdirde istemeden aşırı uygulama yapmış olursunuz.

Gübre miktarlarını tahmin etmek. Bir ölçüm kabı kullanmamak, özellikle tek tek bitkileri doğrudan gübrelerken yanma riskini artırır. Bahçe gübrelerine özel bir ölçüm kabı seti ayarlayın. Daha sonra ürünü uygulamadan önce ölçmek için zaman ayırın.

Doldurma, durdurma veya döndürme sırasında yayıcı haznesini açık bırakmak. Yayıcınızı doldururken, durdururken veya döndürürken hazneyi kapatmadığınız sürece gübre dışarı çıkmaya devam eder. Her fazla gübre yığını, çimlerde gübre yanması için bir fırsattır.

Sağlıksız çimleri gübrelemek. Sağlık, toprak veya hava koşulları nedeniyle strese giren bitkiler gübreyi normal şekilde işleyemez. Gübre yardımcı olmak yerine sorunu daha da kötüleştirebilir. Stresi giderin veya normal koşullar geri dönene kadar gübrelemeyi erteleyin.

Uygunsuz gübre ürünleri kullanmak. Çok amaçlı bir gübre çoğu bitki türüne uygundur, ancak özel gübreler belirli bitkileri ve amaçları hedefler. Hızlı çim yeşillendirme için yüksek nitrojenli bir çim gübresi bazı çim türlerini yanma riskine sokabilir. Yerleşik çimler için tasarlanmış herbisit içeren yabani ot önleyiciler çimlenen tohumları ve fideleri yakabilir veya başka şekilde zarar verebilir.